Purebeau Fibroblast: revolucionarni neinvanzivni lifting kože

Najefikasniji trend svjetski najznačajnijih kozmetoloških i dermatoloških centara

 

 

Novi revolucionarni Purebeau korak u pravcu razvoja njege i kozmetologije u službi ljepote i zdravlja, Purebeau Fibroblast, donosi mogućnost vrlo uspješne, neinvazivne metode podizanja spuštenih očnih kapaka i zatezanja finih bora oko usana, na čelu, i drugim dijelovima lica koji su značajnije izgubili na elastičnosti.

Šta je Purebeau Fibroblast?

Purebeau Fibroblast je neagresivna, nekiruška metoda zatezanja kože, u kojoj glavnu ulogu igra tzv. plazma blic, odnosno elektrostatičko pražnjenje, koji se proizvodi na samom vrhu Fibroblast olovke. U kontaktu sa kožom, plazma blic formira mikromilimetarsku točku na koži koja doprinosi značajnoj redukciji, odnosno zatezanju kože, i to sa dugotrajnim rezultatom, na veliko zadovoljstvo klijenata.

Kako izgleda Purebeau Fibroblast tretman?

Tretman započinje nanošenjem anestetske kreme, kojom spriječavamo bilo kakav osećaj neugodnosti na koži. Nakon pripremnog procesa, uz vješto upravljanje Fibroblast olovkom, plazma blic sa vrha olovke prelazi na površinu kože koja se tretira, formirajući točkicu koja skuplja okolnu površinu kože. Točkice, uz pomoć Fibroblast olovke, postavljaju se na kožu strogo poštujući određeni patern što vodi do redukcije viška kože. Rezultat je vidno zategnuta tretirana koža.

Broj tretmana

Da bismo postigli optimalan rezultat, neophodno je ponoviti tretman nekoliko puta. Broj sesija prvenstveno ovisi od stanja kože i starosnog doba klijenta. Najčešće je potrebno 2-4 tretmana, sa pauzom od 6 tjedana između svake sesije.

Zacijeljenje

Po završetku tretmana formiraju se male suve točkice-krastice, kojima treba 5-7 dana da otpadnu. Nakon toga ostaje blago crvenilo koje je vidno 2-8 tjedana. U periodu nakon tretmana koža se tretira odgovarajućom šminkom u kombinaciji sa Fibroblast puderom. Blefaroplastika, odnosno tretman zatezanja očnih kapaka, može izazvati otok sa različitim simptomima u trajanju 1-3 dana. Krvarenje tokom Purebeau Fibroblasta nije uobičajeno.

 

Nakon tretmana

Procedura nakon Purebeau Fibroblast tretiranja kože je najvažniji dio tretmana i mora se apsolutno ispoštovati. Veoma je bitno ne uklanjati krastice koje su se formirale nakon tretmana, u suprotnom na koži može ostati ožiljak. Koža se pažljivo čisti 2 puta dnevno, i dezinficira Octenisept sprejom, nježno očisti tuferom ili maramicom, potom se nanosi specijalna krema. Nakon prirodnog otapdanja krastica, mladu kožu potrebno je zaštiti od negativnog uticaja sunčevog zračenja redovnim njegovanjem kremom sa visokim faktorom 30 ili 50, i to u trajanju od najmanje 3 mjeseca.

U ovom periodu su zabranjeni sunčanje i solarijum. Sport, plivanje, sauna su dozvoljeni nakon što su sve krastice otpale i rane upotpunosti zarasle. Nakon nestanka krastica, blago crvenilo kože se zadržava u trajanju 2-8 tjedana (rijetko više), dok koža ne postigne ponovo svoju normalnu boju.

 

Kako klijenta pripremiti za tretman?

Neophodno je saznati da li osoba koja želi da se podvrgne tretmanu uzima neke medikamente redovno ili u skorijem periodu (naročito antibiotici, antikoagulansi, izotretinoini i dr). Takođe, da li nedavno bila operirana ili je imala neke druge estetske procedure na svojoj koži.  Potrebno je saznati da li je osoba sklona čestim Herpes infekcijama. Ukoliko ništa od navedenog nije slučaj, ne postoji potreba za posebnom pripremom za tretman.


Prednosti revolucionarnog lifting efekta

  • ·         U usporedbi sa konvencionalnom operacijom, ne može doći do „previše podignutih“ kapaka, jer je prirodni višak minimalno neinvanzivno reduciran
  • ·         Rezultat je vidan već tokom tretmana i ostaje vidan veoma dugo nakon zaliječenja
  • ·         Purebeau Fibroblast olovka može se priključiti na sve Purebeau permanent make-up aparate

 

Informacije o cijenama Purebeau Fiborblasta možete dobiti klikom na Purebeau Fibroblast cjenik

Više informacija o edukacijama, samom procesu tretmana, kao i poručivanju Purebeau Fibroblast uređaja možete dobiti pozivom na:

+385 42 206 777

+385 99 206 7770

ili preko kontakt obrasca: Kontakt

 

Copyright © 2024, Purebau trajna šminka. Developed by Animat studio.